Napomáha:
- zlepšovať pamäť
- čistiť cievne steny
- zmäkčovať stolicu
- proti nafukovaniu
- posilňovať svalstvo, srdce
- proti zápalom pečene
- znižovať hladinu cholesterolu
- tvorbe kolagénu
- znižovať únavu a vyčerpanie
Lecitín je látka tukovej povahy. Chemicky sa jedná o fosfatidy obsahujúce kyselinu glycerínofosforečnú, mastné kyseliny a cholín. Lecitín je zložkou stien a membrán všetkých buniek v tele živočíchov. Názov lecitínu vznikol zo starogréckeho slova "lekithos", čo znamená žĺtok. Lecitín je doprovodnou látkou tukov a mastných kyselín, zvlášť hojne sa nachádza vo vaječných žĺtkoch a bunkách semien rastlín. V potrave je lecitín obsiahnutý hlavne v pečeni, žĺtkoch, niektorých mliečnych výrobkoch, ďalej je ho veľké množstvo v sójových bôboch a iných olejnatých semenách, v kvasniciach a obilných klíčkoch.
Denná potreba lecitínu sa odhaduje na 3 g. Za normálnych okolností, pri vyváženej strave, má naše telo k dispozícii dostatočné množstvo lecitínu. Ak sa však objaví nedostatok cholínu alebo esenciálnych mastných kyselín, môže dôjsť k prejavom nedostatku.
Odporúčané dávkovanie:
1 mäkká kapsula 2× denne
Zloženie:
Zloženie 2 mäkkých kapsúl: Sójový lecitín 1.040 mg; zahusťovadlo: rastlinný glycerín. Želatínová mäkká kapsula.
V záujme rýchlejšej orientácie v množstve aktívnych látok je u extraktov uvedené ich skutočné (pôvodné) množstvo.
Obsah balenia: 60 kapsúl
Upozornenie: Nevhodné pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Ustanovená odporúčaná denná dávka sa nesmie presiahnuť. Uchovávajte mimo dosahu a dohľadu malých detí. Skladujte a po otvorení uchovávajte na suchom a tmavom mieste. Výživový doplnok sa nesmie používať, ako náhrada rozmanitej stravy. Minimálna trvanlivosť: do dátumu uvedeného údajom EXP na hornej strane obalu.
Viac z kategórie
18 €
Nový komentár